Mainos

Poliisi: AKT-johtajan pahoinpitelyepäily etenee syyteharkintaan

Lahdessa AKT:n talvipäivillä viime kuussa sattunut pahoinpitelyepäily siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan ensi viikon alussa, kertoo rikosylikonstaapeli Lasse Pietiäinen Päijät-Hämeen poliisista.

Hänen mukaansa AKT:n hallituksen varapuheenjohtajaa Veijo Ruonalaa epäillään pahoinpitelystä. Poliisin epäilyksen mukaan Ruonala olisi suukovun jälkeen tönäissyt naista ravintolassa. Sen seurauksena nainen oli kaatunut ja satuttanut itseään.

Pietiäisen mukaan poliisi on kuulustellut tapauksesta naista sekä Ruonalaa. Ensi viikon maanantaina poliisi kuulustelee vielä yhtä todistajaa, jonka jälkeen asia siirtyy Pietiäisen mukaan syyttäjälle syyteharkintaan.

– Tutkinta on siinä mielessä hyvällä mallilla, että todennäköisesti tänään saan kuulustelukertomukset postissa. Ensi viikon maanantaina kuulustelen yhtä henkilöä ja sen jälkeen minun on tarkoitus laittaa paperit eteenpäin syyttäjälle, Pietiäinen kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa poliisi ei ole käyttänyt tutkinnan yhteydessä pakkokeinoja. Rikoslain mukaan pahoinpitelyn rangaistushaarukka vaihtelee sakoista kahteen vuoteen vankeutta. Tyypillisesti siitä langetetaan 30-40 päiväsakkoa.

Ruonala on julkisuudessa myöntänyt välikohtauksen sattuneen ravintolassa ja hän on pahoitellut tapahtunutta. AKT:n talvipäivät pidettiin helmikuun puolivälissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.