Mainos

Poliisi aikoo esittää junakaapparin vangitsemista

Poliisi aikoo esittää Hiekkaharjun junakaapparin vangitsemista Vantaan käräjäoikeudelle. Esitys on tehtävä keskiviikkoon puoleen päivään mennessä. Junan kaapannutta virolaismiestä on tänään kuulusteltu koko päivä.

Mies kertoi tulleensa Suomeen 15. päivä heinäkuuta, asuneensa tuttavansa luona ja aikoneensa pyrkiä junalla Pohjois-Suomeen. Miehen toiminnassa ei ole poliisin mukaan ilmennyt mitään suunnitelmallisuutta eikä kaappauksen motiiveista ole vieläkään tietoa. Poliisin mukaan kertomukset tapahtumien kulusta ovat hieman vaihdelleet, ja kuulusteluja jatketaan edelleen huomenna.

Mies on syntynyt vuonna 1967. Hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa, mutta tutkinnallisista syistä sitä ei anneta toistaiseksi julkisuuteen. Tutkinnanjohtaja Olli Kosken mukaan miestä epäillään tässä vaiheessa liikennetuhotyöstä ja laittomasta uhkauksesta. Junakaappauksen tunnusmerkistö on sama kuin lentokonekaappauksessa. Kaapparilla ei ollut alkoholia veressä kiinni jäädessään. Hänestä otettiin myös huumenäytteet, joiden tulosten valmistuminen kestää useita päiviä.

Poliisi aikoo jatkaa miehen taustojen selvittämistä yhdessä Viron poliisin kanssa. Tänään kuultiin myös muutamia kaapatun lähijunan matkustajia ja konduktööriä. Kuljettajaa ei ole vielä kuultu. Matkustajat vahvistivat aiemmat kertomukset tapahtumien kulusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.