Mainos

Poliiseja uhkailleelta frisbeemieheltä löytyi pommi

Järjestyksenvalvojaa ja poliiseja uhkailleelta mieheltä löytyi autostaan lähes käyttövalmis räjähde, johon oli kiinnitetty laukaisumekanismi.

Erikoinen tapahtumasarja sai alkunsa viime lauantaina Pasilan rautatieasemalta Helsingistä. Noin 40-vuotias mies heitteli frisbeetä asemalla, jolloin frisbee osui paikalla olleeseen taksiin. Asiasta meni miehelle huomauttamaan paikalla ollut järjestyksenvalvoja. Sekava ja aggressiivinen mies uhkaili järjestyksenvalvojaa ampumisella. Aseen hän sanoi hakevansa autostaan.

Paikalle tullutta poliisipartiota mies uhkasi muun muassa räjäyttämisellä.

Poliisi otti miehen kiinni ja alkoi selvittää uhkailijan taustoja. Autoon tehdyssä kotietsinnässä löytyi parikymmentä grammaa amfetamiinia sekä kuulapyssy. Lisäksi autosta löytyi myös lähes käyttövalmis räjähde, johon oli kiinnitetty laukaisumekanismi. Räjähteessä oli räjähdysainetta noin 300 grammaa ja se oli paketoitu valmiiksi.

– Käytöksestä päätellen hän on ollut vahvasti amfetamiinin vaikutuksen alaisena. Mies ei ole kertonut syytä siihen, miksi hänellä oli räjähde autossaan. Tutkinnassa selvitellään liittyykö asiaan mahdollisesti muita henkilöitä, komisario Toni Uusikivi Helsingin poliisista kertoo MTV3 Uutisille.

Uusikiven mukaan rikollisten hallusta löytyy toisinaan räjähdysaineita, mutta usein ne eivät ole toimintavalmiita.

– Nyt tutkimme, mistä aineesta on kyse, ja miten helposti se olisi ollut räjäytettävissä.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi miehen eilen todennäköisin syin epäiltynä yleisvaarallisen rikoksen valmisteluun, räjähderikokseen, virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen, huumausainerikokseen ja laittomaan uhkaukseen.

Miehellä on tilillään lukuisia omaisuus- ja huumausainerikoksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.