Mainos

Poliiseja kivitettiin Albaniassa

Yli sata ihmistä loukkaantui tänään, kun tuhannet mielenosoittajat ottivat jälleen yhteen mellakkapoliisien kanssa albanialaisessa Vloren satamakaupungissa, kertoivat sairaalaviranomaiset.

Yhteenotot olivat pahimmat Albaniassa sen jälkeen kun sijoitusyhtiöille rahansa menettäneet ihmiset aloittivat raivoissaan mielenosoitukset. Mielenosoittajat heittelivät poliiseja kivillä ja huonekaluilla, ja laukausten äänet kaikuivat ilmassa. Vanhusten nähtiin poimivan maasta kiviä ja ojentavan niitä mielenosoittajille, jotka pommittivat niillä perääntymään pakotettuja poliiseja.

Mielenosoittajat myös repivät poliiseilta vaatteita, jotka he sitten polttivat yhdessä poliisien mellakkavarusteiden kanssa. Yhteenotto sai alkunsa, kun noin 10000 ihmistä marssi maanantaina kaupungin keskustaan. Sen jälkeen sadat mielenosoittajat ryhtyivät mellakoimaan. He heittelivät kivillä poliiseja, jotka joutuivat vetäytymään keskustasta pois. Väkijoukko huusi hallituksen vastaisia iskulauseita ja vaati sijoitusyhtiöissä menettämiään rahoja takaisin. Mielenilmaus jatkui iltapäivällä väkivaltaisuuksista huolimatta, kun tuhannet ihmiset kerääntyivät poliisiaseman edustalle. He yrittivät tunkeutua rakennukseen, jonne kymmenet poliisiupseerit olivat linnoittautuneet.

Hallitus syytti äärivasemmistoa

Jo eilen Vloren mielenosoituksissa loukkaantui kymmeniä ihmisiä. Albanian hallitus kehotti maanantaina Vloren asukkaita pitäytymään väkivallanteoista. Hallitus syytti vaikeuksien lietsomisesta "äärivasemmistoa" ja tähdensi, että poliisi on valmis vastaamaan terroriin kaikin laillisin keinoin. Albaniassa on ollut joukkomielenosoituksia jo kuukauden ajan, kun hämärät sijoitusyhtiöt alkoivat kaatua. Kymmenettuhannet ihmiset ovat osallistuneet mielenosoituksiin raivoissaan siitä, että he ovat menettäneet rahansa petollisille sijoitusyhtiöille.

Oppositiossa oleva sosialistipuolue on syyttänyt hallitusta sijoitusyhtiöiden toimista ja vaatinut hallitusta eroamaan. Se on vaatinut myös mielenosoitusten jatkamista, kunnes hallitus korvaa menetetyt rahat. Hallitus on kiistänyt vastuunsa sijoitushuijauksiin, mutta luvannut yrittää maksaa kansalaisille rahat takaisin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.