Mainos

Poliiseja epäillään seksin ostamisesta parituksen uhrilta

Kahta poliisia epäillään seksin ostamisesta parituksen uhriksi joutuneelta naiselta. Tapaus liittyy syksyllä Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltyyn juttuun, jossa kaksi virolaismiestä sai ehdolliset tuomiot nuoren virolaisnaisen parittamisesta.

Kaksi asiakasta on jo saanut sakkoja parituksen uhrin hyväksikäytöstä. Noin 30 muuta miestä joutuu vastaamaan ensi vuoden puolella oikeudessa syytteeseen seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäytöstä tai sen yrityksestä. Nelosen uutisten mukaan poliisien osuudesta on valmistumassa erillinen esitutkinta, joka on pian menossa syyteharkintaan.

Lue myös:

Nainen myi seksiä Helsingissä viime kesänä. Asiakkaita houkuteltiin internetissä seksipalveluja mainostavan ilmoituksen avulla.

Syyttäjä vaati virolaismiehille ehdottomia tuomiota henkisesti ja fyysisesti lapsenomaisen naisen ihmiskaupasta. Oikeuden mielestä kyse oli kuitenkin parituksesta. Syyttäjä on käräjäoikeuden ratkaisuun tyytymätön, ja juttua puidaan vielä hovioikeudessa.

Seksin ostosta epäiltyjen joukossa oli myös kolmas poliisi. Hän kuitenkin luopui aikeista tavata naista puhuttuaan tämän kanssa puhelimessa. Tutkinnanjohtajana ollut syyttäjä teki päätöksen tutkinnan lopettamisesta hänen osaltaan. Syyttäjät toimivat tutkinnanjohtajina tapauksissa, joissa epäiltyinä on poliiseja.

Paatero: Ei sovi poliisin arvolle

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mielestä seksin osto on erityisen tuomittavaa varsinkin, jos myyjä on alaikäinen tai seksikaupan uhri, eikä se sovi poliisin arvolle. Poliisiylijohtaja sanoo, että poliisi saattaa tehdä sisäistä ohjeistusta ilmitulleiden tapausten perusteella.

Sisäministeri Anne Holmlundin (kok.) mielestä poliisin piirissä on syytä keskustella siitä, millainen toiminta kestää eettisen tarkastelun.

- Jos kentällä on asiasta epäselvyyttä, poliisin johdon on syytä antaa ohjeita, Holmlund sannoo.

Holmlund on jo keskustellut poliisijohdon kanssa tällaisen ohjeistuksen tarpeellisuudesta. Ministeri ei ota kantaa siihen, voiko poliisi jatkaa tehtävässään, jos hän on saanut tuomion seksin ostamisesta.

- Jokainen tapaus on katsottava erikseen, se kuuluu jokaisen oikeusturvaan, Holmlund toteaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

(15.12.2008)

(28.11.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.