Mainos

Poliiseja epäillään sadoista rikoksista vuosittain

Poliisia epäillään vuosittain sadoista rikoksista. Viime vuonna poliisista tehtiin 438 ilmoitusta, joissa asianimikkeitä oli yli 480. Luvuissa ei ole mukana virkarikosepäilyjä. Pääosa jutuista liittyi melko lieviin liikennerikkeisiin.Vakavammissa tapauksissa epäiltiin rattijuoppoutta tai liikenneturvallisuuden törkeää vaarantamista.

Vuosittain poliisien epäillään syyllistyneen myös kymmeniin pahoinpitelyihin.

Epäiltyjen rikosten kirjo kattaa murhaa ja tappoa lukuun ottamatta lähes koko asteikon. Poliisin uskotaan syyllistyneen niin huumausaineen käyttämiseen, ampuma-aserikokseen, vapaudenriistoon ja kunnianloukkaukseen kuin väärentämiseenkin.

Oikeuteen asti epäilyistä menee vain murto-osa. Silti käräjäoikeuksissa ja poliisipiireissä joudutaan ratkomaan vuosittain useita tapauksia, joissa lainvartija on muuttunut lainrikkojaksi.

- Näiden seuranta ja tilastointi on aika vaikeaa, sillä missään ei ole tietoja kootusti, huomauttaa poliisiylitarkastaja Jouni Välkki sisäministeriöstä.

Hän kertoo, että poliisi noudattaa rikosepäilyissä nollatoleranssia. Jos joku väittää poliisin syyllistyneen rikokseen, asiaa aletaan selvittää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.