Mainos

Poliiseja ei lomauteta

Sisäministerin ja poliisiylijohtajan mukaan likkuvan poliisin toiminta pystytään turvaamaan lähitulevaisuudessa.

Liikkuvan poliisin henkilökuntaa eivät uhkaa lomautukset, ilmoittavat sisäasiainministeri Kari Rajamäki (sd.) ja poliisiylijohtaja Markku Salminen. Sisäministeri ja poliisiylijohtaja arvioivat tilannetta maanantaina sen jälkeen, kun liikkuvan poliisin taloudellista tilaa selvittänyt työryhmä oli jättänyt esityksensä.

Rajamäen ja Salmisen mukaan työryhmän ehdotukset ovat sellaisia, että niillä voidaan turvata liikkuvan poliisin toimintaedellytykset lähivuosina. Näin voidaan edetä jo aiemmin tehtyjen linjausten mukaisesti, ilman lomautuksia.

Työryhmä esittää, että liikkuvan poliisin talousongelmat ratkaistaisiin kahden vuoden aikana. Poliisin ylijohdon esittämässä työryhmässä oli sisäasiainministeriön, liikkuvan poliisin sekä Länsi-Suomen lääninhallituksen edustus.

Liikkuvan poliisin pulmat nousivat äskettäin näkyvästi julkisuuteen. Liikkuvan poliisin päällikkö Teuvo Veijalainen piti tiedotustilaisuuden, jossa hän antoi liikkuvan poliisin koko henkilökunnalle lomautusvaroituksen.

Tämän vuoksi poliisin ylijohto antoi Veijalaiselle varoituksen. Samalla poliisiylijohtaja Salminen ilmoitti, että Veijalainen voi jatkaa tehtävässään, kun tämä on palannut sairauslomaltaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.