Mainos

Poliiseilla tänään mielenosoitus

Poliisit järjestävät tänään mielenilmauksen Helsingissä. Tapahtumaan on ilmoittautunut alustavasti noin tuhat jäsentä Suomen poliisijärjestöjen liitosta.  

Poliisien kulkue lähtee Musiikkitalolta noin klo 13.30. Kulkue etenee Kolmen Sepän patsaan ohi Senaatitorille, missä puheenvuorot pidetään.

Poliisijärjestöjen liiton puheenjohtajan Yrjö Suhosen mukaan mielenosoitus järjestetään, koska poliisiresurssit uhkaavat jäädä muiden ongelmien varjoon.

– Nato-keskustelu näyttää aina saavan vettä myllyyn ja tuulta purjeisiin, mutta kukaan ei halua tarttua sisäpihan ongelmiin. Haluamme virittää keskustelua myös maamme sisäisestä turvallisuudesta. Julkisen sektorin ja siinä sivussa Suomen turvallisuus rapautuu kaiken aikaa, Suhonen selittää.
  
Poliisit järjestivät mielenilmauksen vuonna 2000 saadakseen näkyvyyttä palkkatilanteelleen.  Sen jälkeen marsseja ole ollut.   
  
Miten johtoporras suhtautuu mielenilmaukseen, poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Yrjö Suhonen?  

– Työantajapuolella ei pitäisi olla sanomista, koska järjestämme tämän omalla ajalla ja omilla kustannuksilla.   
  
Saako tapahtumaan osallistua poliisin virkapuvussa?   

– Emme ole edes pyytäneet virkapuvun käyttöoikeutta, tapahtumassa ollaan siviilivaatteissa. Liitto kustantaa marssijoille tunnusliivit.  
  
Mitkä ammattiryhmät marssivat?  

– Meidän jäsenkuntaamme, eli jäseniä on poliisista, hätäkeskuslaitoksesta ja myös oikeusministeriön hallinnon alta. Suurin osa marssijoista on totta kai poliisimiehiä ja -naisia.  
  
Minkälaista ohjelmaa järjestätte?  

–Tapahtumassa on toistakymmentä puheenvuoroa, kansanedustajia useammasta puolueesta ja ammattiyhdistysihmisiä. Pari eurooppalaista kollegaa tuo veljestervehdyksen Euroopasta. Poliisin soittokunta esittää musiikkia, jos pillit eivät jäädy alussa.  
  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.