Mainos

Polarin rakennustoiminta edelleen tappiolla

Polarin rakennustoiminta on edelleen tappiolla. Kun kiinteistötoiminnasta saadut voitot eivät riittäneet kattamaan rakennustoiminnan tappioita, myös koko Polar-konsernin tappio tammi-elokuulta yli kaksinkertaistui viime vuodesta.

Nyt tulos rahoituserien jälkeen painui 47 miljoonaa markkaa pakkaselle. Vuotta aiemmin tappio oli 22 miljoonaa markkaa ja koko viime vuonnakin tappio pysyi 40 miljoonassa markassa. Yhtiön osavuosikatsauksen mukaan koko tämän vuoden tulos tulee olemaan viimevuotista huonompi heikon alkuvuoden vuoksi. Vielä kesällä tappion ennustettiin pysyvän suunnilleen viimevuotisissa lukemissa.

Konsernin liikevaihto oli runsaat 990 miljoonaa markkaa, mistä rakennustoiminnan osuus oli noin 720 miljoonaa. Vuotta aiemmasta konsernin liikevaihto kohosi parillakymmenellä miljoonalla markalla.

Rakennustoiminnan liiketappio oli 11 miljoonaa markkaa. Kiinteistötoiminnasta liikevoittoa syntyi 44 miljoonaa markkaa. Kiinteistöomaisuuden myynti velattomien hinnoin oli tarkastelujaksolla 215 miljoonaa markkaa. Valtaosan tästä lohkaisi maa-alueiden myynti.

Yhtiön rakennustoiminnan laskuttamaton tilauskanta oli hieman päälle 540 miljoonaa markkaa. Vuotta aiemmin se oli vajaat 450 miljoonaa markkaa. Rakennuskohteet olivat kokonaan kotimaassa ja hieman päälle 60 prosenttia tilauksista on asuntoja. Polarin kiinteistöomaisuuden arvo oli elokuun lopussa lähes 3,8 miljardia markkaa.

Polar on velkasaneerauksessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.