Mainos

Polar Electro avasi tehtaan Kiinassa

Maailman johtava sykemittareiden valmistaja Polar Electro on avannut tehtaan Kiinassa.

Guangzhoun kaupungissa sijaitseva tehdas tekee jatkossa runsaan kolmanneksen kempeleläisen Polar Electron Kaukoidän tuotannosta.

Yhtiön mukaan Kiinan-tehdas mahdollistaa jatkossa merkittäviä kustannussäästöjä. Polar Electron tuotekehitys säilyy kuitenkin Suomessa, eikä Kiinan-tehtaan avaus yhtiön mukaan vaikuta kotimaan toimintoihin.

Polar Electrolla on ennestään tehdas Hongkongissa, missä yhtiö on toiminut jo vuodesta 1987. Hongkongin tehdas erikoistuu yhtiön mukaan jatkossa pieniin sarjatuotantoihin ja erityisen vaativiin tuotteisiin. Uusi Guangzhoun tehdas työllistää aluksi 165 henkilöä, mutta jo ensi kesänä henkilöstömäärän odotetaan nousevan lähelle kolmeasataa.

Yhtiön mukaan laajentumismahdollisuudet takaavat myös sen, että Polar Electro voi tarjota tuotteitaan entistä tehokkaammin kasvaville Kiinan markkinoille. Polar Electron pääkonttori on Oulun naapurikunnassa Kempeleessä.

Kansainvälisesti yritys toimii 15 tytäryhtiön kautta ja työllistää maailmanlaajuisesti noin 1300 henkilöä. Polar Electron liikevaihto oli viime vuonna 144 miljoonaa euroa. Päämarkkina-alueet ovat Yhdysvallat, Saksa, Ranska ja Iso-Britannia. Kotimaan myynnin osuus liiketoiminnasta on enää viitisen prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.