Mainos

Pol Pot valmis tuomiolle

Sissijärjestö Punaiset khmerit ilmoitti tänään olevansa valmis luovuttamaan Kambodzhan entisen hirmuhallitsijan Pol Potin kansainvälisen tuomioistuimen eteen, jos myös maan toinen pääministeri Hun Sen saatetaan oikeuteen.

-Pol Pot voidaan luovuttaa kansainväliselle tuomioistuimelle, jos myös Hun Seniä rangaistaan joko yhdessä Pol Potin kanssa tai erikseen. Hun Sen on miljoona kertaa syyllisempi kuin Pol Pot, Punaisten Khmerien pelätty yksijalkainen sotilaskomentaja Ta Mok sanoi.

Punaiset khmerit syrjäyttivät entisen johtajansa Pol Potin kesäkuun puolivälissä. Verisessä kahtiajaossa sissijärjestön johtoon nousivat Khieu Samphan ja Ta Mok. Sissijärjestö tuomitsi 70-vuotiaan Pol Potin kesällä järjestetyssä näytösoikeudenkäynnissä elinkautiseen kotiarestiin.

Ta Mok sanoi Far Eastern Economic Review -lehden toimittajalle antamassaan haastattelussa, että Pol Potin päivät sissijohtajana ovat ohi. Sotilaskomentajan mukaan Kambodzhassa ei enää voida tehdä eroa Punaisten khmerien ja syrjäytetyn pääministerin Norodom Ranariddhin joukkojen välillä. Kambodzhan on pyrittävä kohti länsimaalaistyyppistä demokratiaa, hän lisäsi.

Ta Mok tunnetaan Kambodzhassa lisänimellä "teurastaja", koska hän toteutti erittäin julmasti Pol Potin puhdistuksia tämän valtakaudella 1975-79. Yli miljoonan kambodzhalaisen arvellaan menettäneen henkensä hirmuhallinnon aikana.
(Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.