Mainos

Pol Pot polttohaudataan lähellä Thaimaan rajaa

Punaiset khmerit värjäsivät Kambodzhan entisen hirmuhallitsijan Pol Potin vaaleat hiukset tummiksi hänen viimeisinä elinpäivinään, kertoi punakhmerien johtaja Nuan No tänään. Hänen mukaansa tarkoituksena oli Pol Potin ulkonäköä muuttamalla saada hänet vaivihkaa kuljetettua siviilialueelle.

Kambodzhaa verisesti hallinnut Pol Pot kuoli myöhään toissapäivänä 73-vuotiaana. Hänen ruumiinsa on ollut niin toimittajien, thaimaalaisten viranomaisten kuin paikallisten punakhmerien nähtävillä kylässä lähellä Thaimaan rajaa. Lähes kaikkien ruumiin nähneiden mielestä ei ole epäilystäkään siitä, että kyseessä todella on Pol Pot.

Punakhmerien mukaan Pol Potin ruumis poltetaan huomenna lähellä Thaimaan rajaa. Hautajaisista on tulossa huomaamaton, hiljainen tapahtuma, jonne kansainvälisiä toimittajia ei päästetä lähellä riehuvien taistelujen vuoksi, Nuan No kertoi. Nuan No, Pol Potin vaimo Mea Som sekä hänen tyttärensä pyrkivät tänään antamaan lisätodisteita hirmuhallitsijan kuolemasta satapäiselle toimittaja- ja kuvaajajoukolle Sa-ngaamin raja-asemalla. 40-vuotias Mea Som kertoi löytäneensä miehensä kuolleena, kun hän tuli ripustamaan moskiittoverkkoa tämän vuoteen yläpuolelle. Hänen mukaansa Pol Pot kuoli rauhallisesti vähän ennen puolta yötä ilmeisesti sydänkohtaukseen.

Lähistöllä käydyt kiivaat Kambodzhan hallituksen ja punakhmerien väliset taistelut ravistelivat tänään majaa, jossa Pol Potin ruumis makasi. Thaimaalaisten lähteiden mukaan punakhmereillä on aseita ja ammuksia niin paljon, että he voivat jatkaa taisteluja vielä kuukausia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.