Mainos

Pokka luopuu eduskuntavaaliehdokkuudestaan

Lapin läänin maaherra Hannele Pokka ilmoitti eilen luopuvansa eduskuntavaaliehdokkuudestaan. Päätöksensä hän ilmoitti kirjeessä Keskustan Lapin piirille. Asiasta kertoi tänään Suomenmaa-lehti. Pokka perusteli luopumispäätöstään henkilökohtaisessa asennoitumisessa tapahtuneen muutoksen takia.

-Kun olen pyrkinyt yhdistämään päivätyöni, politiikan harrastamisen vapaa-aikana ja yhdessäolon pienen tyttäreni kanssa, johtopäätökseni on, että minun paikkani on olla lappilaisten rinnalla puolustamassa Lappia nykyisellä paikallani. Olen siis päättänyt pysyä maaherrana, mikä luultavasti on tyttärelleni paras joululahja, Pokka kirjoitti.

Syksyllä hänet valittiin piirikokouksessa ehdokkaaksi normaalissa järjestyksessä. Suostumuksensa ehdokkaaksi Pokka oli antanut jo viime toukokuussa. Hän oli aloittanut myös vaalityön kiertäen Lappia, keräten tukiryhmää ja organisoiden kampanjan vaalipäällikköä myöten.

Pokan mahdollinen paluu politiikkaan tapahtunee aikaisintaan vuonna 2003, jolloin Lapin läänin maaherran määräaikainen virka päättyy. Hannele Pokka ei ole Lapin läänin ainoa nimekäs ääniharava Lapin läänistä, joka on vetäytynyt ehdokkuudesta. Myös Paavo Väyrynen antoi keväällä suostumuksensa Lapin piirille, mutta siirtyi ensin Peräpohjolan ehdokkaaksi ja viimeksi kovan väännön jälkeen Uudenmaan piirin ehdokkaaksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.