Mainos

Pokka: Luonnonsuojelusta Lapin vetovoimatekijä

Maaherra Hannele Pokka uskaltautui uudenvuodenpuheessaan ennustajaeukoksi, "vaikka ennustajaeukkojen osa on usein aika kehno". Hän mietti, millainen Lappi on muutaman vuoden päästä, vuonna 2001.

Pokka uskoo, että napapiirin alue näyttää muutaman vuoden kuluttua toisenlaiselta kuin nyt. Yhtenä syynä siihen on se, että koko Lapin matkailu on kaksinkertaistunut. Perinteisten lomasesonkien lisäksi on löydetty uusia.
-Kaikista synkistä pilvistä ja uhkista huolimatta, joita ei ole aivan vähän ympärillämme, mielestäni Lapissa on valittu oikea linja, kun on lähdetty satsaamaan omaan osaamiseen, omiin luonnonvaroihin, luovaan hulluuteen.

Luonnonsuojelu ei enää vuonna 2001 ole Lapissa kirosana. Päinvastoin. Suojelusta on tullut yksi Lapin tärkeimpiä vetovoimatekijöitä, ja maakunta on saamassa oman kansainvälisesti hyväksytyn ekomerkin, Pokka ennustaa.

- Puun jatkojalostuksen eteen on tehty paljon työtä, jonka tulokset näkyvät taloina, huonekaluina ja muina puutuotteina, Pokka uskoo. Pokan tulevaisuusarviossa Sodankylän avaruuskylä ja Lapin muut huipputekniikan yksiköt ovat kehittyneet ja tarjoavat työpaikkoja korkeasti koulutetuille nuorille. Ja muuttovirta on alkanut kääntyä takaisin Lappiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.