Mainos

Pokeriammattilainen Aki Pyysing: Peliosaaminen voisi olla vientituote

Tunnettu pokeriammattilainen Aki Pyysing on sitä mieltä, että Suomi menettää pelimonopolillaan merkittäviä tuloja sekä osaamista ulkomaille. Ulkomailta Suomeen on tarjolla jopa 70 suomenkielistä pelisivustoa, jolla on lisenssi esimerkiksi Maltalta.

Meiltä löytyy paljonkin peliosaamista, mutta Suomen peliosaaminen on muuttanut Maltalle, Gibraltarille tai Lontooseen, sillä Suomesta käsin ei ole mahdollista toimia, Pyysing sanoo.

Ulkomailta rahapelifirmat työntyvät Suomen markkinoille ulkomailta hankitun pelilisenssinsä turvin ja pelaajien eurot kulkevat maailmalle. Viranomaisten keinot puuttua ulkomaisiin toimijoihin ovat vähäiset.

– Käytännössä monopolin kannattaisi jättää nämä rauhaan ja keskittyä siihen, että he rakentaisivat omasta tuotteestaan erinomaisen vientituotteen. Kun me suljemme rajoja Suomeen, emme voi toimia myöskään ulospäin. Peliala voisi olla merkittävä vientituote, ellei meillä olisi lakisääteistä monopolia, Pyysing toteaa.

Suomessa rahapelit on jaettu kolmen monopolin, RAY:n, Veikkaus Oy:n ja Fintoto Oy:n kesken. Pyysing itse viihtyy lähes pelkästään ulkomaalaisten tarjoamilla pelisivuilla.

– Tämä kotimainen peli ei riitä ammattipelaajalle mitenkään. Pelaajia muuttaa ulkomaille tai sitten pelaavat ulkomaisille sivustoille, Pyysing toteaa.

Tälläkin hetkellä maltalainen Simple Gaming Ltd. rekrytoi peliosaajia Suomesta. Yhtiöllä on yhteys myös paljon mediahuomiota saaneeseen Kolikkopelit.comiin, joka myös työllistää suomalaisia peliosaajia ulkomailla.

Suomessa on tunnetusti vahvaa pelialan osaamista. Suomalaisia kiintotähtiä maailmalla ovat muun muassa Rovion Angry Birds –peli sekä Remedy Entertainmentin kehittämä toimintapeli Max Payne.

Pyysing uskoo, että Suomi pitää kiinni monopolistaan myös lähitulevaisuudessa. Hänen mukaansa poliittinen intressi on pitää kiinni monopolin tuottamista miljardeista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.