Mainos

Pojat soittavat yhä useammin Lasten ja nuorten puhelimeen

Pojat tarvitsevat aikuisia miehiä joiden kanssa pohtia elämää. Kaikkiaan palveluun soitti viime vuonna 55 000 lasta.

Pojat soittavat yhä herkemmin Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimeen. Osa poikien viesteistä kertoo vakavasta psyykkisestä pahoinvoinnista.

MLL:n vuosiraportin mukaan 40 prosenttia soittaneista pojista halusi keskustella seksistä, seksuaalisesta suuntautumisesta tai seurustelusta. Puheluista kävi ilmi, että pojat eivät saa riittävästi seksuaalineuvontaa.

Poika tarvitsee aikuista, joka sietää murrosiän kuohumista

Nuorten kasvatuksessa on otettava sukupuoli huomioon. Poika ansaitsee tulla kohdelluksi erityistä kehitysvaihetta elävänä poikana. Aikuinen ei saa nolostellen kieltää seksuaalisuuden ja siihen liittyvän hämmennyksen jatkuvaa läsnäoloa nuorten poikien mielessä.

Pojat, aivan samalla tavalla kuin tytöt, kaipaavat läheisyyttä. Läheisyyden tarve ei ole sosiaalisesti yhtä hyväksyttyä poikajoukoissa, jotka painivat suorituspaineiden kanssa. Pojat tarvitsevat isiä, miesopettajia, ja miessukulaisia, joiden kanssa pohtia rauhassa normaaliin kasvuun liittyviä asioita. He tarvitsevat aikuisia, jotka ovat läsnä ja sietävät pojan kuohumista.

Kaikkiaan puhelinpalveluun soitti viime vuonna 55 000 poikaa ja tyttöä.

Lasten ja nuorten puhelin on ainoa suomenkielinen, valtakunnallinen, yksinomaan lapsille ja nuorille tarkoitettu auttava puhelin. Puhelinnumeroon 0800 120 400 vastataan arkipäivisin kello 14-20 ja viikonloppuisin kello 17-20. Juhlapyhinä päivystetään kello 14 - 17. Lasten ja nuorten puhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä.

Vuosiraportti on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa www.mll.fi/lnpn. Raportissa on tietoa ja nuori-aikuinen-nuori -sanastoa avuksi aikuisille nuoren haasteen vastaanottamiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.