Mainos

Pojat räjäyttelivät ilotulitteita koulun aulassa

Pojilla oli mukanaan runsaasti enemmän ilotulitteita kuin mitä he ehtivät räjäyttää. Poliisi pitää poikien toimintaa täysin edesvastuuttomana.

Neljä 14- ja 15-vuotiasta poikaa räjäytteli eilen ilotulitteita Riihimäen koulun pääaulassa. Pojat ovat koulun oppilaita. Ilotulitteet puolestaan olivat jääneet edellisenä uutena vuotena käyttämättä.

Paukuttelu ei aiheuttanut vahinkoa. Sen sijaan se aihetti vaaratilanteen sekä pelkoa ja levottomuutta koulun oppilaiden ja henkilökunnan keskuudessa.

Pojat ehtivät räjäyttää vain vähäisen osan koululle tuoduista ilotulitteista, sillä koulun henkilökunta sai otettua pojat kiinni ja ilotulitteet haltuun.

Poliisi selvittää tapahtumaa poikien, heidän vanhempiensa ja sosiaaliviranomaisten kanssa. Poliisi pitää poikien toimintaa täysin edesvastuuttomana.

Ilotulitteiden räjäyttely sisällä on palo- ja vammautumisvaaran vuoksi hyvin vaarallista.

Alle 18-vuotiailta ilotulitteiden hallussapito on kielletty.

Ilotulitteita koskevan säännöksen mukaan ilotulitteita on käytettävä siten, ettei niiden käytöstä aiheudu henkilö- tai omaisuusvahingon vaaraa.

Lisäksi ilotulitteiden käytöstä on uudenvuodenaattoa lukuunottamatta tehtävä aina ennakkoon ilmoitus pelastusviranomaiselle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.