Mainos

Poikkeusjärjestelyt junaliikenteessä jatkuvat

Suomessa riehuneet myrskyt ovat aiheuttaneet suuria vahinkoja junaradoille ja sähköradan rakenteille. Vauriot ovat aiheutuneet pääsääntöisesti radalle kaatuneista puista. Vaurioita on korjattu yhtäjaksoisesti tapaninpäivän aamusta lähtien ja korjaus jatkuu edelleen.

Monin paikoin junat pystytään ajamaan vauriopaikan ohi dieselkalustolla.

Tampereen ja Turun väliset kaukojunavuorot korvataan edelleen linja-autoilla, kertoo VR.

Parikkalan ja Joensuun sekä Mikkelin ja Pieksämäen väliset rataosuudet ovat kunnossa. Pieksämäen ja Joensuun sekä Jyväskylän ja Pieksämäen välinen junaliikenne korvataan toistaiseksi busseilla.

Rantaradan junaliikenne jatkuu sen sijaan normaalisti.

Junaliikenteen häiriöt johtuvat yleensä radalle kaatuneista puista ja tasoristeyksien ongelmista.

Noin sata tasoristeyksien varoituslaitetta ei toimi Länsi-, Sisä-, Lounais- ja Itä-Suomessa. Tasoristeyksien puomit eivät laskeudu, kellot eivät kilise eivätkä varoitusvalot toimi.

Veturinkuljettajat antavat risteystä lähestyessään äänimerkin, ja junat lähestyvät tasoristeyksiä korkeintaan 30 kilometrin tuntinopeudella. Liikennevirasto kehottaa autoilijoita noudattamaan nyt erityistä varovaisuutta, sillä tasoristeyksiä on vaikea erottaa.

Useat tasoristeykset jäivät ilman sähköä myrskyn katkottua sähkölinjat tapaninpäivänä. Varoituslaitteet selvisivät akkujensa avulla liki vuorokauden.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.