Poikkeukselliseen rumputuleen MM-kisoissa joutunut Naisleijonien tähtiveskari: "Maalivahtina olemisen suola"

Naisleijonien maalivahti Anni Keisala urakoi torjuntahommissa lähes 70 kertaa, kun USA pyyhki Suomella pöytää MM-kisojen alkulohkossa lukemin 6–1. 

Keisala ei yllättynyt ottelun yleiskuvasta, kun hän kertasi urakkansa vaiheita MTV Urheilulle taiston jälkeen.

– Jenkit tuli niin kovaa kuin ajateltiinkin. Kova porukka ja kiekko liikkuu vauhdilla. Paljon tuli laukauksia, Keisala jäsentelee.

Poikkeuksellisessa kiekkosateessa ollut Keisala ei pahemmin pysähdellyt ottelun aikana tunnelmoimaan torjuntamääriään. Esimerkiksi pelkästään avauserässä Keisala venyi kiekon tielle 27 kertaa. Kaiken kaikkiaan torjunta kertyi 66.

– Itse ei tarvinnut pahemmin maalilla ajatella. Se oli sellaista selviytymistä välillä. Tykkään peleistä, joissa saa paljon torjua. Se on kuitenkin maalivahtina olemisen suola, naisten SM-liigan parhaaksi pelaajaksi viime keväänä valittu Keisala totesi.

Kaksi alkulohko-ottelua on tuottanut Suomelle pyöreät nolla pistettä. Maaliero on niin ikään tummanpuhuva, 2–10. Seuraavaksi vastaan asettuu ennakkoon merkittävästi kevyempi Japani. Naisleijonien status on tulevassa ottelussa oletettavasti enemmän kiekkoa pitävä ja pelitapahtumia hallitseva joukkue.

– Varmaan päästään enemmän hyökkäyspäähän ja toivon mukaan pyöritään vähemmän omissa. Otetaan näistä kahdesta menneestä pelistä hyvät asiat mukaan, Keisala päättää.

Suomi ja Japani iskevät yhteen maanantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat