Mainos

Poikien palautus sujui rauhallisesti

Amerikkalais-suomalaisten poikien palauttaminen isälleen sujui rauhallisesti. Aamulla Korkein oikeus päätti, että pojat on palautettava viipymättä Yhdysvaltoihin.

Amerikkalais-suomalaisten poikien palautus isälleen lähti käyntiin nopeasti. Lapset haettiin oululaisesta sairaalasta jo aamupäivällä, missä he ovat viime ajat olleet viranomaisten hoivissa.

Oulun johtava kihlakunnanvouti Markku Tuominen luovutti amerikkalais-suomalaiset pojat isälleen Oulussa. Tuomisen mukaan luovutus sujui sairaalassa ilman hämminkiä: pojat olivat hyvässä kunnossa ja lähtivät vastustelematta isänsä matkaan. Kihlakunnanvouti luovutti pojat isälleen Yhdysvaltoihin viemistä varten heti sairaalasta ulos tultuaan. Hänellä ei ole tietoa, mihin isä ja pojat sen jälkeen suuntasivat.

Lasten äidin, Outi Kosken, reilu vuosi sitten kaappamien poikien huoltajuudesta on riidelty vuosi. KKO:n päätöksen mukaan lasten mielipidettä ei ole luotettavasti kyetty selvittämään poikkeuksellisesten olosuhteiden, muun muassa piilottelun takia. KKO määräsi jo elokuussa lapset palautettavaksi näiden isälle Yhdysvaltoihin.

Korkein oikeus ei ota kantaa huoltajuusriitaan, joka sen mielestä on ratkaistava Yhdysvalloissa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 21.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.