Poikaystävä tunnusti kuristaneensa helsinkiläisnaisen

Tekijä kertoi tapahtuneesta avoimesti poliisille. Surmalle ei löytynyt selkeää motiivia.

Lahtelainen mies on tunnustanut kuristaneensa tyttöystävänsä, joka löytyi kuolleena ja vähäpukeisena metsiköstä Mukkulan kaupunginosasta 6. marraskuuta. Tutkimuksissa on ilmennyt, että miehen asuntoon poikkesi sattumalta kaksi kaveria, jotka yrittivät turhaan elvyttää uhria.

Vieraat jättivät kuolemasta ilmoittamisen 24-vuotiaan lahtelaismiehen huoleksi. Tämä ei kuitenkaan soittanut poliisille, vaan raahasi seuraavana yönä yksinään helsinkiläisnaisen ruumiin kerrostalon pihapiirin lähelle metsikköön. Seuraavana aamuna hän poistui asunnostaan Pussikadulta.

Uhri ehti olla metsässä yli kolme vuorokautta ennen kuin talon asukkaat huomasivat ruumiin. Tutkimuksissa hän varmistui 27-vuotiaaksi helsinkiläisnaiseksi, joka oli oleillut lahtelaisen poikaystävänsä asunnossa kesästä lähtien. Tapauksen arvoituksellisuutta lisäsi se, ettei naisesta heti löytynyt ulkoisen väkivallan merkkejä.

Poikaystävä ilmoittautui kehotuksen saatuaan Lahden poliisilaitokselle. Hän on poliisin tiistaisen tiedotteen mukaan kertonut tapahtuneesta avoimesti.

Teolle ei ole löytynyt selkeää motiivia, mutta siihen liittyy päihteitten käyttöä.

Tekijä vangittiin jo kymmenkunta päivää sitten todennäköisin syin taposta epäiltynä. Lahden käräjäoikeus on antanut syytteen nostamiselle aikaa tammikuun 18. päivään asti.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat