Mainos

Poikavauva kuolee tyttövauvaa useammin

Teollisuusmaissa poikavauvat kuolevat tyttövauvoja useammin, kertoo tuore amerikkalaistutkimus. Ero lapsikuolleisuudessa sukupuolten välillä on kuitenkin kaventunut sitten 1970-luvun.

Tutkimuksen mukaan pojilla on suurempi todennäköisyys kuolla ennen ensimmäistä syntymäpäivää kuin tytöillä. Tilastojen mukaan 2000-luvulla kuolleita poikavauvoja on ollut jopa viidenneksen enemmän kuin tyttövauvoja. Vielä 1970-luvulla ero poikien ja tyttöjen välillä oli jopa 30 prosenttia.

Yksi tutkimuksen tekijöistä, Southern California -yliopiston tutkija Eileen Crimmins arvioi, että miespuolisilla henkilöillä on läpi elämän suurempi todennäköisyys saada surmansa. Crimminsin mukaan tämä johtuu aikuisiällä pääosin käyttäytymisestä, mutta vauvaiässä syynä ovat biologiset tekijät.

Tutkimuksessa tarkasteltiin tilastoja 15:stä eri valtiosta. Mukana oli yhdentoista Euroopan maan ohella Yhdysvallat, Kanada, Japani ja Australia. Tutkimustulokset julkaistiin ensimmäisenä Proceedings of the National Academy of Sciences -lehdessä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.