Mainos

Poikabändin konsertissa tunnelmaa ja väriloistoa

Yhdysvaltalainen teini-ihme Backstreet Boys pyyhki pölyt Helsingin Areenan katosta, ja jääkin olisi sulanut, jos järjestäjät olisivat unohtaneet sen sulattaa.

Jättisuosiosta nauttiva poikabändi ällistytti yleisöään esittelemällä itsensä lisäksi modernin teknologian opeilla kruunatun spektaakkelimaisen show n. Ennen Backstreet Boysia Areenalla nähtiin kotimainen tyttöduo Nylon Beat.

Poikkeuksellisesti ilman bändiä esiintynyt kaksikko kiersi viisikulmaista lavaa sellaisella vauhdilla, että ikuisella laihdutuskuurilla olevat Vartiokylän filosofit todennäköisesti laihtuivat pari kiloa kumpikin. Taustanauhan kanssa tehty Areenan keikka muistutti myös siitä, että Jonnan ja Erinin ammattitaito ja lavakarisma ovat peräisin jo ajalta ennen kuin bändi tuli keikoille mukaan.

Kuin piirretty filmi

"Takapihojen rock-tähtinä, me laulamme laulujamme, vaikka roskina meidät uhataan pois lakaista", hoilattiin Turussa 70-luvun lopun punk-aikoina. Backstreet Boysia ei kukaan uhkaa lakaista mihinkään, vaan yhtye sai suorastaan sydämellisen vastaanoton.

Yhtyeen esiintyminen alkoi jokseenkin aavemaisissa tunnelmissa. Bändin mukana kiertävät tanssijat marssivat lyhtyineen lavalle kuin roomalaisen kylpylän vartiokomppania, jonka jälkeen keikka potkaistiin käyntiin sangen avaruushenkisissä tunnelmissa. Viisipäisen teini-ihmeen - jonka jäsenistössä tosin lähestytään jo 30 ikävuoden rajaa - konsertti on hieno show.

Kokonaisuuden suunnittelussa on otettu huomioon, että lehtereillä istuu sangen nuorta väkeä. Tenavapainotteinen yleisörakenne määrää, että show n on oltava rytmiltään kuin piirretty filmi, kuin esimerkiksi Tipi ja Sylvesteri. Jos Tipi ja Sylvesteri tauottoman meuhkaamisen sijasta keskustelisivat puoli tuntia maailmanpolitiikasta, he menettäisivät nopeasti suosionsa. Liikettä ja vauhtia on oltava tarjolla tauotta.

Hilpeää pauketta ja väriloistoa

Puvut ja lavasteet vaihtuvat Backstreet Boysin show n aikana hyvää vauhtia. Välillä yhtyeen heput leijuvat katon rajassa, välillä he nousevat avaruusaluksen uumenista. Jos show n aikana yllättää hiljaisempi hetki, se kuitataan ilotulitteiden hilpeällä paukkeella ja väriloistolla.

Ajoittain Backstreet Boys muistutti olevansa amerikkalaisen siirappiviihteen jälkeläinen. Kun lavalle marssii suomalaisia äitejä pienokaistensa kanssa, ja "seuraava kappale on omistettu kaikille äideille", saattaa kylmän Pohjolan kasvatti hetken luulla nousseensa väärään junaan.

Viihteellistä teinipoppia

Backstreet Boysin show oli komeaa katsottavaa, ja illan tähdet laulavat ja tanssivat samanaikaisesti niin hyvin, että se tuntuu lähes luonnottomalta. Laulutaidostaan viisikko kuitenkin antoi kiistattoman näytön myös eilisen lehdistötilaisuuden a cappella -esityksellään. Konsertin musiikillinen anti oli viihteellisen teinipopin suo, joka on velkaa ainakin The Bee Geesin 70-luvun lopun disco- ja hempeilybravuureille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.