Mainos

Poika karkasi äidiltään ja kuoli jäätyään auton alle – äidille vaadittiin vankilatuomiota

Yhdysvalloissa on noussut kohu tapauksesta, jossa pikkupoikansa auto-onnettomuudessa menettäneelle äidille vaadittiin huomattavasti pidempää vankeustuomiota kuin pojan yliajaneelle kuljettajalle.

Raquel Nelson oli ollut ylittämässä katua nelivuotiaan poikansa kanssa, kun tämä lipesi äidin otteesta ja jäi auton alle. Poika sai surmansa onnettomuuden seurauksena. Tapaus sattui Atlantassa huhtikuussa 2010.

Nelson sai tapauksesta syytteen, sillä hän ylitti poikansa kanssa kadun kohdassa, jossa ei ollut suojatietä.

Nelsonille vaadittiin tapauksesta jopa kolmen vuoden vankeustuomiota. Valamiehistö totesi Nelsonin syylliseksi kuolemantuottamukseen liikenteessä. Tapauksen tuomari tuomitsi Nelsonin kuitenkin vain 12 kuukauden ehdonalaiseen, 40 tunnin yhdyskuntapalveluun ja sakkoihin.

Tapaus on kuohuttanut yhdysvaltalaisia, sillä äidille vaadittu vankeustuomio oli huomattavasti pidempi kuin pojan yliajaneen kuljettajan saama.

Kuljettaja sai tapauksesta vain puolen vuoden vankeustuomion, vaikka Nelsonin lakimiehen David Savoyn mukaan kuljettaja oli yliajon sattuessa juonut alkoholia ja ottanut särkylääkkeitä. Miehellä oli lisäksi yksi aiempi tuomio yliajosta.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.