Poika esitteli käsiasetta koulussa kavereilleen – poliisi löysi repusta pistoolikotelon ja patruunoita, ase löytyi vasta myöhemmin

”Poliisien ajotaito on kirjava” – Rikospaikka seurasi, kuinka poliisit harjoittelivat takaa-ajoa 8:09

Poliisi löysi Luvian yhtenäiskoulun oppilaan repusta tyhjän pistoolikotelon ja patruunoita viime viikon tiistaina. Poika oli aikaisemmin luovuttanut pistoolikotelossa olleen aseen tuntemalleen aikuiselle. Tutkinnassa ei ole ilmennyt syitä epäillä, että aseella olisi ollut tarkoitus uhata ketään

Video: "Poliisien ajotaito on kirjava” – Rikospaikka seurasi, kuinka poliisit harjoittelivat takaa-ajoa

Lounais-Suomen poliisin mukaan oppilas oli pistoolikotelon ja patruunoiden löytymisen aikaan koulupäivän ohjelmaan liittyen muualla.

Poliisi tarkasti oppilaan, eikä löytänyt hänen hallustaan asetta. Oppilas kertoi löytäneensä repussa olleet esineet. Hän sanoi, ettei ole nähnyt asetta. Myös muut oppilaa sanoivat, etteivät he olleet nähneet asetta vaan ainoastaan tyhjän kotelon. 

Poliisi sai kuitenkin selville, että kyseisessä kotelossa oli ollut pienikokoinen käsiase, jota poika oli näytellyt edeltävänä päivänä joillekin kavereilleen. 

Luovutti aseen tuntemalleen aikuiselle

Tutkinnassa selvinneiden seikkojen perusteella oppilas luovutti aseen tuntemalleen aikuiselle jo edeltävänä päivänä koulutuntien jälkeen.

Poika on poliisin mukaan saanut aseen haltuunsa luvattomasti tuttavansa luota vähän ennen kouluun menoa maanantaina, eli edeltävänä päivänä. Aseen omistajalla on lupa aseeseen, ja poliisi on sittemmin löytänyt aseen etsinnällä, joka on tehty henkilön luokse, jolle poika luovutti aseen.

Tutkinnassa ei ole poliisin mukaan ilmennyt syitä epäillä, että aseella olisi ollut tarkoitus uhata ketään tai aiheuttaa uhkaavaa tilannetta. 

– Toimintakuntoinen ase on kuitenkin alaikäisten hallussa kouluympäristössä erittäin vaarallinen, vaikkei tarkoituksena olisikaan kenenkään tahallinen vahingoittaminen tai uhkaaminen, kertoo poliisi tiedotteessa. 

Poliisi tutkii asiaa ampuma-aserikoksena.

Lue myös:

    Uusimmat