Mainos

Pohjolan yhteistyö puolalaisen Wartan kanssa kariutui

Vakuutusyhtiö Pohjola ja tanskalainen vakuuttaja Tryg-Baltica ilmoittivat tänään vetäytyvänsä yhteistyöhankkeesta puolalaisen vakuutusyhtiön Wartan kansa. Hanke kariutui, koska osapuolet eivät päässeet sopimukseen lopullisista yhteistyömuodoista.

Pohjoismaiset vakuutusyhtiöt saavat hankkeeseen sijoittamansa varat takaisin ilman taloudellisia menetyksiä. Pohjola ja Tryg-Baltica aikovat jatkossakin hakeutua yhdessä Puolan markkinoille.
-Täällä päin maailmaa liikuttaessa yllätyksiin on osannut varautua, mutta kieltämättä tämä oli pettymys, sanoo Pohjolan ulkomaisesta vakuutustoiminnasta vastaava johtaja Jukka Peltola. Hänen mukaansa hanke kariutui aivan loppusuoralla, kun puolalaisyhtiön omistajat eivät olleet valmiita muuttamaan yhtiöjärjestystä. Peltolan mukaan mikään tieto ei näyttäisi viittaavan siihen, että puolalaisyhtiö olisi saanut paremman tarjouksen muualta.

Pohjola ja tanskalaisvakuuttaja ovat hakeneet yhteistyökumppania Puolasta noin vuoden verran. Peltolan mukaan tämän vuoksi yhtiöillä on hyvä näkemys alan vakuutusmarkkinoista, mutta vielä tässä vaiheessa hän ei halua kertoa mitään yksityiskohtaisempaa Puolassa etenemisestä. Hänen mukaansa yhä edelleen Puolaan on tarkoitus mennä, sillä se on kiinnostava kohde. Yhtiössä seurataan myös etenemismahdollisuuksia Venäjällä ja Ukrainassa osana yhtiön lähialueohjelmaa. Pohjolan ja Tryg-Baltican oli kummankin määrä hankkia noin 6,5 prosenttia Wartasta ja osallistua vielä käynnistysvaiheessa olevan henkiyhtiö Warta Vitan kehittämiseen. Pohjola oli sijoittanut Wartan osakkeisiin noin 37 miljoonaa markkaa. Lisäksi henkiyhtiö Warta Vitaan oli sijoitettu 22 miljoonaa markkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.