Mainos

Pohjolan Voima vie sähköä Ruotsiin

Myös Teollisuuden voimayhtiö Pohjolan Voima vie sähköä Ruotsiin. Yhtiö on tehnyt loppuvuodeksi myyntisopimuksen kahden pohjoisruotsalaisen energiayhtiön eli Graningeverkensin ja Skellefteån kanssa. Sopimuksen arvo on 50-70 miljoonaa markkaa.

PVO on joutunut tekemään siirtosopimuksen myös IVO-Voimansiirron kanssa, koska sillä ei ole omia rajajohtoja Ruotsiin. Ruotsalaisyhtiöt ovat tehneet vastaavat sopimukset rajan toisella puolella. PVO-yhtiöiden toimitusjohtaja Timo Rajala kertoi, että lyhyellä sopimuksella yhtiö haluaa kokemuksia sekä sähkökaupasta naapuriin että itse siirtosopimuksesta.

Aiemmin vain valtion omistama Imatran Voima on voinut viedä ja tuoda sähköä. PVO toimittaa sähköä 150 MW:n teholla yhteensä 300-400 gigawattituntia. Sähkö myydään PVO:n osakkaiden lukuun. Pohjoisruotsalaisilla energiayhtiöillä on pula sähköstä, koska pohjoisen vesivarat ovat huvenneet kuivan loppukesän myötä.

PVO aikoo tuottaa sähkön Ruotsiin tehostamalla kaasu-, hiili- ja öljyvoimaloidensa käyttöä. Rajalan mukaan se tehdään lisäämällä tai ottamalla käyttöön tuotantoa Kristiinankaupungin ja Porin hiilivoimalaitoksissa ja Kotkan kaasuvoimalassa. Sähkökaupan käytännön järjestelyt hoitaa PVO-yhtiöissä Länsi-Suomen Yhteiskäyttö.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.