Mainos

TVO yllättyi hakemuksen torjumisesta: "Odotimme toisenlaista kantaa"

Energiayhtiö Teollisuuden voima (TVO) sanoo odottaneensa erilaista kantaa ydinvoimalupansa jatkoaikaan.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kertoi tiedotustilaisuudessa esittävänsä, että TVO:n pyyntö voimassa olevan periaatepäätöksen jatkamiselle hylätään aikataulujen epävarmuuden takia. TVO pyysi Olkiluoto 4 -voimalaitoshankkeelle viiden vuoden lisäaikaa, koska Olkiluodon kolmas reaktori on yhä rakenteilla.

TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhuan mukaan Olkiluoto 4 oli jo kertaalleen todettu yhteiskunnan edun mukaiseksi hankkeeksi. 

– Jatkoaikahakemuksesta tehty lausuntokierros ja elinkeinoelämän puoltava vetoomus vahvistivat, että OL4:llä on laaja yhteiskunnan ja elinkeinoelämän tuki. Ydinvoimahanke on yhteiskunnan kannalta strategisen tärkeä. OL4-hanke on kertaalleen todettu yhteiskunnan kokonaisedun mukaiseksi, eikä tämä asia ei ole muutamassa vuodessa muuttunut, Tanhua toteaa TVO:n tiedotteessa.

– Myönteinen päätös olisi ollut hyvä viesti investointeja harkitsevalle suomalaiselle teollisuudelle, ja sillä olisi merkittäviä työllisyys- ja talousvaikutuksia koko Suomelle. Uutta ydinvoimaa tarvitaan myös varmistamaan energiapolitiikan päästö- ja omavaraisuustavoitteiden toteutuminen

"Suomen kannalta käsittämätön päätös"

Myös Pohjolan Voima on pettynyt siihen, ettei työ- ja elinkeinoministeriö myönnä TVO:n neljännelle ydinvoimalayksikölle pyydettyä lisäaikaa. Pohjolan Voiman toimitusjohtaja Lauri Virkkunen pitää kielteistä päätöstä yllättävänä.  

- Suomen kannalta tämä on hyvin ikävä ja käsittämätön päätös tässä taloustilanteessa.  

Pohjolan Voima on Teollisuuden Voiman isoin osakas.  

- TVO on käyttänyt tämän hankkeen kehittämiseen lähes 100 miljoonaa euroa. Lasku Suomelle ja suomalaisille on kuitenkin isompi.  

Virkkusen mukaan myönteinen päätös olisi ollut odotettu viesti investointeja harkitsevalle elinkeinoelämälle.  

Hän toivoo, että valtioneuvosto vielä päätyisi eri kannalle elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) tänään julkistaman esityksen kanssa. Asia on valtioneuvoston käsiteltävänä torstaina.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.