Mainos

Pohjolan pankkineuvottelut uusiksi

Pohjolan yhteistyöneuvotteluja Säästöpankkiliiton kanssa hidastaa Aktian tyytymättömyys hankkeeseen. Yhtiö aloittaa neuvottelut muiden tahojen kanssa.

Pohjolan ja Aktian suunnittelema yhteistyöhanke on lopahtamssa vastustukseen.

Pohjola ilmoittaa neuvotelleensa finanssialan yhteistyöstä Säästöpankkiliitto ry:n hallituksen kanssa. Neuvottelut ovat sujuneet Pohjolan mukaan erinomaisesti ja osapuolet ovat pitäneet kokonaisratkaisua kaikkien kannalta liiketoiminnallisesti järkevänä.

Pohjola kuitenkin vahvistaa, että oleellinen osa Aktian omistajista on tyytymätön neuvottelujen sisältöön, jonka Pohjola näkee olevan kokonaisuus.

-Meille ei ole esitelty sellaista mallia, jonka voisimme hyväksyä, sanoi Helsingin säästöpankkisäätiön asiamies Magnus Ståhlberg eilisiltana.

Myös Aktian pohjanmaalaiset omistajat, jotka tähän asti ovat olleet myötämielisiä hankkeelle, haraavat nyt vastaan. Aktian omistajien mielestä vakuutusyhtiö Veritas on kulttuurisesti lähempänä Aktiaa. Lisäksi Aktialla tulisi heidän mielestään olla määräävämpi asema laajentuvissa varainhoitoon liittyvissä toiminnoissa.

Aktialla on tärkeä rooli neuvotteluissa, sillä se on merkittävä osa Säästöpankkiliittoa ja neuvoteltua järjestelyä.

Pohjola korostaa pitävänsä neuvoteltua kokonaisuutta yhä tavoittelemisen arvoisena. Syntyneessä tilanteessa Pohjola toteaa kuitenkin aloittavansa uudelleen pankkiyhteistyötä koskevat keskustelut myös muiden markkinoilla olevien tahojen kanssa.

(MTV3)

(Kauppalehden Talousuutiset 11.03.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.