Mainos

Pohjolan luottokelpoisuus tarkkailuun

Amerikkalainen luokituslaitos Moody's harkitsee Pohjolan luottokelpoisuusluokituksen alentamista. Sitä varten Moody's on asettanut Pohjolan tarkkailulistalle.

Moody's-yhtiön edustajan Rafael Villarrealin mukaan luokituslaitos haluaa selvityksen siitä, miten rakenneuudistus rahoitetaan ja miten varat yhtiöryppään sisällä jaetaan. Villarrealin mukaan Pohjolan johto ei ole antanut seikkaperäistä kuvausta, miten uudistus vaikuttaa konsernin taseeseen.

Moody'sia askarruttaa erityisesti se, miten henkivakuutusyhtiö Salaman osto Suomi-yhtiöltä rahoitetaan. Salamasta on tarkoitus tehdä ryhmän henkivakuutusyhtiö.
-Annamme yhtiön johdolle aikaa kertoa yksityiskohtaisemmin ratkaisun vaikutuksista ja sen rahoituksesta, Villarreal sanoo.

Villarrealin mukaan tämänhetkisten tietojen valossa näyttäisi siltä, että luottokelpoisuusluokitusta alennettaisiin. Moody'sin edustajan mukaan lähiviikkoina, viimeistään lähikuukausina on määrä päättää, mitä Pohjolan reittaukselle tehdään. Luokituslaitokset määrittävät lainanottajiin liittyviä riskejä ja siltä pohjalta antavat näille luottokelpoisuusluokituksen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.