Mainos

Pohjolan ja Baltian ulkoministerit Pietariin

Pohjoismaiden ja Baltian ulkoministerit tapaavat viikon lopulla Pietarissa. Kokoukseen osallistuu myös Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov.

Taurian palatsissa pohditaan Itämeren maiden yhteistyön kehittämistä, EU:n laajenemisen vaikutuksia siihen sekä EU:n ja Venäjän yhteistyötä.
Perjantaina alkavan kaksipäiväisen kokouksen ohjelmassa on myös Venäjän, Norjan ja Islannin välisen kalastussopimuksen allekirjoittaminen.

Ulkoministeri Tarja Halonen saapuu Pietariin lauantaiksi. Hänen on määrä tavata kokouksen lomassa myös Ivanov. Keskustelujen aiheena on mm. Suomen EU-puheenjohtajuuteen liittyvät kysymykset.
Pohjoismaiden ja Baltian maiden ulkoministerit tapaavat vuosittain käsitelläkseen ns. 5+3-yhteistyötä, ja kokouksiin on kutsuttu myös muiden valtioiden edustajia.

Kokous järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Venäjällä, ja ministerit pääsevät kokouksen yhteydessä kuulemaan myös Luoteis-Venäjän aluejohtajien yhteistyötoiveita. Viimeksi kahdeksan maan ministerit kokoontuivat viime kesänä Ruotsissa.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja