Mainos

Pohjolan ex-johtajien valitus hidastaa If-yhtiön syntyä

Pohjoismaisen vahinkovakuutusyhtiö If:n synty näyttää siirtyvän ainakin kuukaudella, osittain kahden Pohjolan eläkkeelle siirtyneen johtajan ja entisen A-vakuutuksen toimitusjohtajan tekemän selvityspyynnön takia.

Kolmikko Seppo Soratie, Olli Nuotio ja Peter Küttner haluaa vakuutusvalvontaviraston selvittävän päätöksenteon laillisuutta Pohjolassa. He ihmettelevät myös sitä, olisiko vakuutuskannan siirtoa If-yhtiöön pitänyt käsitellä Pohjola-Yhtymän eli pörssiyhtiön yhtiökokouksessa. Nyt asia päätettiin Vahinko-Pohjolan yhtiökokouksessa.

-Vakuutusvalvontavirasto pyrki tietenkin hoitamaan muodollisuusasiat jo viime syksynä, kertoo johtaja Jussi Kauma kyseisestä virastosta. Kauman mukaan laki sanoo selvästi, että vakuutuskannan siirto piti käsitellä juuri silloisen Skandian ja Vahinko-Pohjolan yhtiökokouksissa. Asioita voi kuitenkin tulkita monella tavalla, ja Pohjolalla on maaliskuun loppuun asti aikaa vastata selvityspyyntöön.

Pohjolan osakkeenomistajia askarruttaa asiassa juuri se, onko menetelty oikein emoyhtiö Pohjola-Yhtymän kannalta. Pohjola kertoi tällä viikolla tilinpäätöksensä julkistamisen yhteydessä, että omistajat saavat asiasta erillisen selvityksen kevään yhtiökokouksessa.

Toimitusjohtaja Matti Kavetvuon mukaan hallituksen selonteon avulla voidaan kuulostella kaikkien omistajien näkemyksiä asiasta. Ex-vakuutusjohtajien kuusisivuinen kirjelmä oli yksi syistä, joiden takia If:n toimilupahakemus jäi pöydälle vakuutusvalvontaviraston johtokunnan kokouksessa tiistaina.

Lisäksi vakuutusvalvontaviranomaisilta puuttuu vielä Ranskan ja Italian viranomaisten suostumus vakuutuskannan siirtoon, kannassa kun on mukana myös vakuutuksia Italiassa ja Ranskassa. Johtokunta haluaa myös lisäselvityksiä siitä, ovatko vakuutuksenottajien edut järjestelyssä aivan varmasti turvassa.

Kauman mukaan vakuutusvalvontaviranomaiset pyrkivät päättämään If:n toimiluvasta johtokunnan seuraavassa kokouksessa, joka on 25. huhtikuuta. Aiemmin julkisuuteen on kerrottu, että päätös pyritään antamaan maaliskuun alussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.