Mainos

Pohjolaa jaetaan taas?

Venäjällä hiljattain ilmestyneessä, arvostetun geopoliitikko Aleksander Duginin kirjassa Suomi on liitetty jälleen Venäjän etupiiriin.

Kirjassa Eurooppa jaetaan kauttaaltaan Saksan ja Venäjän etupiireihin. Suomalaistutkijan mukaan Dugin edustaa konservatiivista ajattelutapaa, eivätkä venäjän liberaalit yhdy hänen näkemyksiinsä.

Aleksander Duginin lähes kuusisataa -sivuisessa kirjassa käsitellään Venäjän geopoliittista tulevaisuutta. Venäjä on kirjoittajan mukaan euraasialainen ydinalue, joka on yksi maailman johtavia valtioita. Kirjaan mukaan piirretty kartaa taas kertoo, miten Eurooppa on jaettu Saksan ja Venäjän kesken. Suomi kuuluu Duginin mukaan Venäjän etupiiriin, sen sijaan Baltian maat jäävät Saksan piiriin.

Sillä halutaan viestittää sitä että Suomi, Karjala ja Kuolan niemimaa muodostaisivat oman itsenäisen autonomian, jolla olisi oma talous, mutta joka sotilaallisesti olisi selvästi Moskovan kontrollissa. Dugin on jättänyt Balttian länteen, koska hänen mukaansa Saksa johtaa Eurooppaa, Venäjälle taas on tärkeää yhteistyö EU:n kanssa, eikä ristiriitoja haluta.

Suomalaistutkijan mukaan Duginin kirja heijastelee vanhaa venäläistä ajatteluperinnettä, mutta ei aiheuta vastakaikua liberaaleissa piireissä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.