Mainos

Pohjola tiedotti puutteellisesti Suomi-Salamasta

Vakuutusyhtiö Pohjolan tiedottaminen Suomi-Salamaan liittyvistä yritysjärjestelyistä oli Rahoitustarkastuksen mukaan puutteellista eikä täyttänyt pörssiyhtiön tiedotusvaatimuksia. Tämä todetaan Pohjolalle lähetetyssä kirjeessä, jonka Rata tänään julkisti. Asia ei Ratan mukaan kuitenkaan tällä hetkellä käytettävissä olevien tietojen mukaan anna aihetta jatkotoimiin.

Rahoitustarkastuksen mukaan Pohjola ei noudattanut kaikkia niitä sisällön ja menettelytapojen laatuvaatimuksia, joita pörssiyhtiön tiedottamiselta yleisesti vaaditaan. Rahoitustarkastus edellyttää Pohjolan jatkossa täsmentävän tiedotteittensa sisältöä ja tiedottamistaan niin, että se täyttää pörssiyhtiön tiedottamisen riittävyysvaatimukset ja asiallisen tiedottamismenettelyn.

Pohjola jätti tiedotteessaan rahoitustarkastuksen mukaan mainitsematta asioita, joilla voi olla merkitystä arvioitaessa yhtiön suunnittelemien rakennejärjestelyjen vaikutusta Pohjolan osakkeen arvoon.

Näitä ovat Ratan mukaan tiedotteesta puuttuneet Salaman kauppahinnan määrittämisperusteet ja määrittämisajankohta. Tiedotteessa ei ole myöskään kerrottu vakuutuskannan siirrosta maksettavan korvauksen arviointiperusteita eikä Suomi-yhtiön vakavaraisuuspääoman rahastointia ja sen täsmällisempää asiasisältöä.

Lisäksi Pohjolan edustajat ovat käsitelleet kaikkia näitä asioita julkisuudessa ilman, että yhtiö olisi julkistanut niitä täsmällisesti ja kootusti pörssitiedotteena.

Pohjola jätti tiedotteessaan myös mainitsematta Suomen edustajiston päättämisvallasta, mikä on yksi keskeinen rakennejärjestelyjen toteutumistodennäköisyyteen vaikuttava seikka, huomautti Rahoitustarkastus Pohjolalle lähetetyssä kirjeessä.(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.