Mainos

Pohjola Puolan markkinoille

Vakuutusyhtiö Pohjola lähtee Puolaan. Sijoitukset kolmeen puolalaiseen vakuutusyhtiöön tulevat olemaan tänä vuonna arviolta 60-70 miljoonaa markkaa. Puolan hankkeisiin osallistuu myös Tanskan suurin vakuutusyhtiö Tryg-Baltica, jonka kanssa tehdään yhteistyötä pohjoismaisten asiakkaiden palvelemiseksi.

Pohjolan pääjohtaja Iiro Viinanen sanoi tänään Helsingissä, että Tryg-Baltican kanssa ei ole sovittu laajemmista yhteistyökuvioista. Puolaan hakeutuminen on osa Pohjolan lähialueohjelmaa. Aluetta pidetään lupaavana kasvukohteena.

Entuudestaan Pohjolalla on osakkuusyritykset Virossa ja Latviassa. Liettuan yhtiölle odotetaan toimilupaa tänä keväänä. Venäjällä Pohjolalla on kolme paikallista yhteistyökumppania. Puolan kohteista merkittävin on maan toiseksi suurin vakuutusyhtiö Warta, jonka osakkeita Pohjola ostaa runsaalla 37 miljoonalla markalla. Pohjolan omistusosuus tulee olemaan hieman vaille 7 prosenttia.

Tanskalaisyhtiö tekee yhtä suuren sijoituksen yhtiöön. Warta on keskittynyt yritysten vahinkovakuutuksiin. Warta oli aiemmin valtion omistuksessa, mutta se yksityistettiin 1993-97. Viime vuonna yhtiön maksutulot olivat noin 1,6 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.