Mainos

Pohjola neuvottelee yhteistyöstä säästöpankkien kanssa

Pohjola neuvottelee Säästöpankkiliiton kanssa laajasta finassialan yhteistyöstä. Neuvottelut koskevat myös yhteistyötä Ilmarisen ja Suomen kanssa.

Vakuutusyhtiö Pohjola kertoo neuvottelevansa Säästöpankkiliiton kanssa laajamittaisesta finanssialan yhteistyöstä. Kyseessä olisi "itsenäisten osapuolten luoma verkosto".

Neuvottelut koskevat säästöpankkien yhteistyötä myös työeläkeyhtiö Ilmarisen ja henkiyhtiön Suomen kanssa. Säästöpankeista suurin on Aktia. Kaikkiaan pankkeja on noin 40. Osapuolet hakevat ratkaisua huhtikuun alkuun mennessä.

Sanomalehti Hufvudstadbladetin mukaan Aktia-pankissa on erimielisyyttä tulevasta vakuutuskumppanista. Aktiassa suurinta äänivaltaa käyttävät säästöpankkisäätiöt haluaisivat Pohjolan sijasta yhteistyöhön vakuutusryhmä Veritaksen kanssa. Niiden toiveena on puhtaasti suomenruotsalainen ratkaisu.

Pohjola-yhteistyötä kannattavat ruotsalainen Föreningssparbanken, Aktian toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja. Ruotsalaispankilla on neljännes Aktian osakkeista. Aiemmin julkisuudessa on liikkunut tietoja, ettei se olisi valmis myymään osuuttaan.

Pohjola jäi tyhjän päälle, kun kaavailtu yhteistyö osuuspankkiryhmän kanssa kaatui. Myös pankit pitävät tärkeänä, että ne voivat tarjota myös vakuutuksia.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 28.2.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.