Pohjola myy asuntonsa Satolle

Pohjola-konserni on tehnyt aiesopimuksen Pohjolan ja A-Vakuutuksen omistamien asuntojen myymisestä Sato-Yhtymälle. Kauppaan kuuluu 576 vapaarahoitteista asuntoa pääkaupunkiseudulla ja 228 arava-asuntoa Espoossa, Vantaalla ja Tampereella. Kaupan arvo on noin 80 miljoonaa euroa.

Myytävät asunnot ovat kolmasosa sekä Pohjolan että A-Vakuutuksen kiinteistösijoituksista. Kaupan tulosvaikutus on konsernissa noin 41 miljoonaa euroa. Pohjola-konsernin kiinteistösijoitusten arvo on nyt 230 miljoonaa euroa. Kaupan jälkeen kiinteistöjen osuus laskee kahdeksasta prosentista kuuteen prosenttiin koko sijoituskannasta.

Pohjolalle ja A-Vakuutukselle jäävät pääkonttorit, yli sata omaa konttorihuoneistoa ja liiketiloja eri puolilla Suomea. Lisäksi Pohjola hoitaa edelleen Suomi-yhtiöiden omistamien 3 000 asunnon vuokraamisen.

-Myynti on osa Pohjolan sijoitusstrategian mukaista kiinteistösalkun rakenteen muokkausta. Asunnoista vapautuvat varat sijoitetaan liiketiloihin. Olemme jo aiemmin myyneet muualla Suomessa sijaitsevat asunnot, sanoo Pohjolan kiinteistöjohtaja Eero Ilkka.

Sato on yksi Suomen merkittävimmistä vuokra-asuntosijoittajista. Se omistaa lähes 30 000 asuntoa eri puolilla Suomea. Tulevassa kaupassa kaikki vuokrasuhteet siirtyvät Sato-konserniin kuuluville yhtiöille. Vuokralaisille on tänään lähetetty asiasta erillinen kirje.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat