Mainos

Pohjola mukaan pohjoismaiseen yhtiöön

Vakuutusyhtiö Pohjola liittyy uutena jäsenenä Skandian ja Storebradin perustamaan pohjoismaiseen vahinkovakuutusyhtiöön Newcoon.

Pohjola omistaa neljänneksen uuden yhtiön osakepääomasta. Skandia omistaa osakkeista 42 prosenttia ja Storebrand 33 prosenttia.

Pohjola on Suomen toiseksi suurin vahinkovakuutusyhtiö 26 prosentin markkinaosuudellaan. Uuden yhtiön yhteenlaskettu vakuutusmaksutulo on Pohjolan mukaan noin 15,9 miljardia markkaa.

Uuden yhtiön arvellaan tuovan 365 miljoonan markan vuosittaiset kustannussäästöt, ja lisää säästöjä odotetaan jatkuvasta pohjoismaisesta yhdistymisestä. Uuden yhtiön pääkonttori sijoitetaan Tukholmaan.

Skandia ja Storebrand kosiskelivat Pohjolaa mukaan liittoonsa jo heti sen alkutaipaleella, mutta silloin pääjohtaja Iiro Viinasen vastaus oli kohteliaan tyrmäävä. -Asia oli mielenkiintoinen, mutta meillä oli kädet täynnä Suomi-yhtiötä, sanoo Viinanen. Suomen järjestelyt sujuivat kuitenkin niin joutuisasti, että Viinanen otti skandinaavisen liiton uuteen harkintaan ja kolmen viikon ankarien neuvottelujen jälkeen päästiin sopimukseen.

Viinasen mukaan keskusteluissa oli helppo löytää yhteinen sävel, sillä kaikilla kolmella oli yhteinen näkemys vahinkovakuutustoiminnan markkinakehityksestä ja yhdistymisestä seuraavasta hyödystä.

Aivan heti muutokset eivät näy, mutta tulevaisuudessa yhtiöllä on yhdet tuotteet, joita myydään kaikissa Pohjoismaissa. Jokaiseen maahan perustetaan osaamiskeskus, jossa keskitytään sen maan parhaiten hallitsemaan puoleen toiminnasta. Hyöty tulee koko yhtiölle.

Pohjola jatkaa toimintaansa Suomessa pörssiyhtiönä, johon kuuluvat Henki-Pohjola ja Palvelu-Pohjola. Viinanen toteaa, että jäljelle jäävä Pohjola omistaa neljänneksen itseään viisi kertaa suuremmasta yrityksestä.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.