Mainos

Pohjola ja Royal & SunAlliance yhteistyöhön

Vakuutusyhtiö Pohjola ilmoitti laajentavansa toiminnallista yhteistyötä englantilaisen Royal & SunAlliance -vakuutusyhtiön kanssa. Brittiyhtiön avulla Pohjola vahvistaa mm. pohjoismaista verkkoaan.

Siihen tuli aukko, kun Pohjola ja sen vanha yhteistyökumppani ruotsalainen Skandia ajautuivat eri urille Skandian myytyä osuutensa Pohjolasta sen pahimmalle kilpakumppanille Sammolle vuosi sitten. Tämän seurauksena Pohjola vetäytyi myös yhteispohjoismaisesta If-yhtiöstä.

Pohjolalla ja R&SA:lla on ollut yhteistyösopimus vuodesta 1994. Se omistaa mm. tanskalaisen Codanin. Pohjoismaiden lisäksi uusi sopimus kattaa mm. Britannian, Ranskan ja Saksan. Kaikkiaan toimintaa on yli 130 maassa.

Pohjolan mukaan Royal & Sun on Skandiaakin parempi kumppani, koska sen verkosto maailmalla on laajempi ja palvelut kattavammat. Pohjola ja sen tytäryhtiö Vahinko-Pohjola sopivat Royal & Sun kanssa alustavasti myös siitä, että Vahinko-Pohjolasta tulee Royal & Sunin yhden tytäryhtiön osakas noin 10 prosentin omistuksella.

RSAGNL-yhtiön pääasiallinen tehtävä on hallinnoida kansainvälistä yhteistyötä. Sen omistajia ovat myös saksalainen, japanilainen ja sveitsiläinen vakuutusyhtiö. Enemmistö yhtiöstä on Royal & Sunilla. Pohjolasta kerrottiin, ettei suunnitelmiin kuulu laajempi omistuksellinen yhteistyö Royal & Sunin kanssa. Royal & Sun on aina aika ajoin pyörinyt yhtenä mahdollisena If-vahinkovakuutusyhtiön ostajana. Ifin omistavat Skandia ja norjalainen Storebrand.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.