Mainos

Pohjola aloittaa yt-neuvottelut 300 hengen vähentämiseksi

Pohjola aloittaa yt-neuvottelut enintään 300 hengen vähentämiseksi pääkonttoritoiminnoista. Toiminnan tehostamisesta syntyy kaikkiaan 35 miljoonaa euroa säästöä.

Pohjolan pääkonttori

Pohjola on tehnyt kuluvan vuoden aikana tehostamissuunnitelman, jonka tavoitteena on kannattavuuden parantaminen. Vuositasolla tehostamisen kokonaisvaikutus on kaikkiaan noin 35 miljoona euroa, josta 18 miljoonaa arvioidaan saavutettavan henkilöstövähennyksillä. Yhtiö arvioi henkilöstövähennystarpeen olevan enintään noin 300 henkilöä.

Osana tehostamistoimia Pohjola esittää yt-neuvottelujen käynnistämistä tuotannollisista syistä. Neuvotteluesityksen mukaan henkilöstövähennykset pyritään toteuttamaan pääosin muilla toimenpiteillä kuin irtisanomisilla ensi kesään mennessä. Henkilöstömäärän vähentämiskeinoihin kuuluvat ensisijaisesti luonnollisen poistuman hyväksikäyttö, uudelleen koulutus, tehtäväsiirrot, eläkeratkaisut ja tukipaketit. Jos nämä toimet osoittautuvat riittämättömiksi, neuvotteluissa siirrytään käsittelemään irtisanomisia. Neuvottelut koskevat lähinnä konsernin pääkonttoritoimintoja ja ulottuvat kaikille organisaatiotasoille.

Suunnitelman mukaan päällekkäiset pääkonttoritoiminnot yhdistetään, tuotteiden ja tietojärjestelmien päällekkäisyydet karsitaan, hankintatoimet keskitetään ja korvausjärjestelmiä yhdistetään. Myös konsernin käyttämien konsulttitöiden määrää vähennetään huomattavasti.
(MTV3)

(Talousuutiset 02.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.