Mainos

Pohjoismaissa vallitsevat keskittyneet pankkimarkkinat

Keskuspankkien selvityksen mukaan Pohjoismaista keskittyneimmät pankkimarkkinat ovat Islannissa, jossa viisi suurinta pankkia hallitsee 93 prosenttia markkinoista.

Pohjoismaiden pankkimarkkinat ovat erittäin keskittyneitä. Kaikissa pohjoismaissa markkinoita hallitsee muutama suuri pankkiryhmä. Korkeasta keskittymisasteesta huolimatta pankkitoiminta on viiden Pohjoismaan keskuspankin selvityksen mukaan voimakkaasti kilpailtua.

Suurimmat pankkikonsernit ovat tänään julkistetun keskuspankkien tutkimuksen mukaan Danske Bank Group ja Nordea Group. Ne ovat varoilla mitaten puolta suurempia kuin kolmossijalla oleva SEB Group. Op-ryhmä oli kesäkuun lopussa Pohjoismaiden seitsemänneksi suurin ja Sampo kahdeksanneksi suurin pankkikonserni.

Keskittyneimmät pankkimarkkinat ovat tutkimuksen mukaan Islannissa. Viiden suurimman pankin markkinaosuus oli Islannissa 93 prosenttia, Ruotsissa 84 prosenttia ja Suomessa 83 prosenttia. Tanskassa viiden suuren osuus markkinoista oli 66 prosenttia ja Norjassa 49 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.