Mainos

Pohjoismainen näytelmäkirjailijapalkinto Norjaan

Norjalainen Jon Fosse saa vuoden 2000 Pohjoismaisen näytelmäkirjailijapalkinnon näytelmästään Ein sommars dag, Kesäpäivä. Palkinto luovutetaan voittajalle 5. elokuuta Pohjoismaisen teatterikokouksen yhteydessä Malmössä.

Pohjoismainen näytelmäpalkinto meni tällä kertaa Norjaan

Vuonna 1959 syntynyt Jon Fosse on esitetyin norjalainen näytelmäkirjailija sitten Henrik Ibsenin. Norjan lisäksi hänen näytelmiään on nähty muissa Pohjoismaissa ja Euroopassa.

Romaanikirjailijana ja lyyrikkona alun perin tunnettu Fosse kirjoitti ensimmäisen näytelmänsä Og aldri skal vi skiljast vuonna 1994. Kesäpäivä on hänen kahdeksas näytelmänsä.

Fossea on usein verrattu Samuel Beckettiin minimalistisen tyylinsä ja kielelleen ominaisen rytmisen toiston vuoksi. Kesäpäivä on erityisesti vakuuttanut kriitikot runollisella luonteellaan. Näytelmä käsittelee suurkaupungista vuonon varrelle muuttanutta nuorta paria ja suhteeseen sisältyvää surua ja odotusta, rakkautta ja kaipuuta.

Pohjoismainen näytelmäkirjailijapalkinto luovutetaan nyt viidennen kerran. Suomen ehdokas oli Reko Lundan näytelmällä Aina joku eksyy.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.