Mainos

Pohjoismainen helikopterihanke etenee

Yhteispohjoismaisen helikopterihankkeen linjaukset esitellään pohjoismaiden puolustusministereille Oslossa ensi viikon alussa. Asiasta keskusteltaneen sekä maanantaina että tiistaina. Puolustusministereille esitetään silloin mm. yhteispohjoismaisen helikopterihankinnan projektitoimiston arvio ja suositus.

Pohjoismaiden puolustusvoimat laativat tammikuussa asiakirjan, joka sisälsi tärkeimmät hankinnalle asetettavat vaatimukset. Tukholmassa toimiva projektitoimisto on kevään aikana etsinyt Pohjolaan keskiraskasta tai raskasta helikopteria, jonka on sovelluttava taktisiin joukkojenkuljetuksiin, sukellusveneiden torjuntaan ja pelastustehtäviin.

Projektin puitteissa otettiin yhteyttä potentiaalisiin valmistajiin. Sen jälkeen hankinnasta keskusteltiin eri helikopterivalmistajien kanssa Tukholmassa. Kaikki Suomen kansallisessa hankinnassa olevat valmistajat olivat edelleen mukana.

-Kokoukselle esitellään asiaa tutkineen työryhmän linjaukset, ja niihin pyydetään ministereiltä kannanottoa. Ennen kokousta emme näitä linjauksia kommentoi, toteaa kaupallinen neuvos Arto Koski, joka toimii projektissa johtoryhmän puheenjohtajana. Eri pohjoismailla on hankinnan suhteen tilanne vähän erilainen. Esimerkiksi Suomessa on jo jonkin aikaa ollut rahoitus ja hanke hyväksyttynä. -Siinä mielessä olemme valmiita viemään asioita eteenpäin, toteaa Koski.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.