Mainos

Pohjoismaiden suurin välirahoittaja syntyi

Leonia-pankkikonsernissa erityisrahoitukseen erikoistunut Leonia MB Group ja suomalaiset vakuutusyhtiöt perustivat tänään pohjoismaiden suurimman välirahoitusyhtiön.

MB Mezzanie Fund II -rahaston pääoma on 1 miljardi markkaa. Siitä Leonia-pankin osuus on puolet. Muiden panokset vaihtelevat 50:stä 100 miljoonaan markkaan.

Välirahoitusta käytetään sellaisiin hankkeisiin ja yrityksiin, joiden rahoitustarpeita ei katsota olevan perusteltua hoitaa varsinaisella lainarahalla tai omalla pääomalla. Rahoitusmuotona se sijoittuu oman ja vieraan pääoman väliin.

Tällaista rahoitusta käytetään mm. toimivan johdon ostaessa yrityksen tai osan siitä, yrityksen kasvun rahoitukseen tai pörssiin menoa edeltäviin rahoitustarpeisiin.

Uusi välirahoitusyhtiö teki jo keskiviikkona ensimmäisen sijoituksensa, kun ruotsalaisen Perstorp myi muoviryhmänsä yhtiön toimivalle johdolle ja investointirahasto Industri Kapitalille. Rahasto antoi hankkeeseen 100 miljoonan kruunun eli vajaan 70 miljoonan markan lainan. Rahastosta myönnettävä laina voi olla korkeintaan 250 miljoonaa markkaa.

Leonia MB Groupin toimitusjohtaja Juhani Suomela on vakuuttunut, että tarvetta välirahoitukseen tulee olemaan, sillä se on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosina.

Uuden rahaston perustamisen jälkeen Leonia MB Groupilla on kaikkiaan neljä vastaavaa rahastoa, joiden sijoitus- ja rahoitusresurssit ovat yhteensä 2,5 miljardia markkaa.

Leonian ja kymmenkunnan vakuutus- ja tel-yhtiön lisäksi rahastossa on myös Suomen Teollisuussijoitus.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.