Mainos

Pohjoismaiden populisteilla orastavaa yhteistyötä

Pohjoismaiden maahanmuuttokriittiset puolueet saattavat tulevaisuudessa muodostaa Pohjoismaiden neuvostossa oman ryhmän.

Orastavasta yhteistyöstä on näkynyt merkkejä Reykjavikissa meneillään olevassa neuvoston istunnossa.

- Jos tilanne on se, ettei kelpaa minnekään ja useissa maissa on tällaisia jengejä, pitää liittoutua jonkun kanssa. Yksin ei voi työskennellä ja yhdessä saisi virkamiehen avustamaan työssä, sanoo Raimo Vistbacka (ps.).

Vistbacka häädettiin eilen Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmästä, koska hänen puolueensa ei kuulu ryhmään.

Tällä hetkellä maahanmuuttokriittisillä puolueilla ei ole tarpeeksi edustajia oman ryhmän muodostamiseen Pohjoismaiden neuvostossa. Tilanne voi kuitenkin muuttua, jos perussuomalaiset etenevät ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Pohjoismaiden neuvoston ensimmäinen ruotsidemokraatti Erik Almqvist sanoo, että tavoitteena on perustaa ryhmä kaikkien samaa arvomaailmaa edustavien puolueiden kanssa.

-Vielä emme ole käyneet mitään keskusteluja perussuomalaisten kanssa, mutta meillä on tiettyjä yhtäläisyyksiä, Almqvist sanoo maahanmuuttokysymyksiin viitaten.

"Keskustan masinoima operaatio"

Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja ja apulaispuoluesihteeri Vesa-Matti Saarakkala pitää Vistbackan sulkemista Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmän toiminnasta surkuhupaisana ja arvottomana näytelmänä.

Saarakkala pitää perussuomalaisten yhdistämistä ruotsidemokraatteihin käsittämättömänä, koska puolueilla ei ole ollut mitään yhteyksiä. Hän epäilee tiedotteessaan, että keskusta oli pääministeri Mari Kiviniemen myötävaikutuksella masinoinut operaation perussuomalaisten kannatuksen kasvun pelossa.

Perussuomalaiset voi Saarakkalan mukaan jatkaa Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmässä, jos sinne toivotetaan uudelleen tervetulleeksi ja tapahtunutta pahoitellaan.

(MTV3 - STT - SPT)

Katso Kari Lumikeron juttu ja Timo Soinin puhelinhaastattelu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.