Mainos

Pohjoismaiden pääministerit koolla Harpsundissa

Suomen tuore pääministeri Matti Vanhanen edusti Suomea ensimmäistä kertaa ulkomailla Pohjoismaiden pääministerien kokouksessa Ruotsissa.

Pohjoismaiden pääministerit kokoontuivat tänään Ruotsin pääministerin Göran Perssonin kesäasunnolla Harpsundissa. Pääministerit muun muassa suunnittelivat Pohjoismaiden ja Baltian maiden välisen yhteistyön laajentamista entisestään.

Pääministerit ovat antaneet hallitustensa talousministereille tehtäväksi selvittää mahdollisuuksia kolmen Baltian maan pääsylle Pohjoismaisen investointipankin jäseniksi. Lisäksi pääministerit haluavat laajentaa Pohjoismaiden ja Baltian maiden välisiä ministeritapaamisia ennen EU:n huippukokouksia. Yhteistyötä on Perssonin mukaan tarvetta laajentaa etenkin ympäristö-, kuluttaja- ja elinkeinopolitiikan aloilla.

Suomen tuore pääministeri Matti Vanhanen edusti Suomea ensimmäistä kertaa ulkomailla pääministerinä. Hän alusti kokouksessa kollegoilleen Venäjän tilanteesta.

anhasen ruotsin kielen taito on herättänyt julkisuudessa epäilyjä. Tämän päiväisessä kokouksessa hän kertoi pärjänneensä ruotsin kielellä ilman avustajien tai tulkkien apua. Hän kuitenkin myönsi avoimesti ruotsin taitonsa olevan puutteellinen ja kertoi opiskelevansa kieltä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.