Mainos

Pohjoismaiden neuvoston palkinnot jaetaan tänään

Pohjoismaiden neuvoston vuotuiset palkinnot jaetaan tänä iltana gaalassa Oslon oopperatalossa. Kirjallisuus-, elokuva-, musiikki- sekä luonto- ja ympäristöpalkinnon lisäksi nyt jaetaan ensimmäistä kertaa lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinto.

Suomen ehdokkaita ovat kirjallisuuspalkintoa tavoittelevat Rosa Liksom romaanillaan Hytti nro 6 ja Ulla-Lena Lundberg teoksellaan Jää. Musiikkipalkintoa tavoittelevat viulisti Pekka Kuusisto ja hanuristi Kimmo Pohjonen. Suomen ehdokas elokuvapalkinnon saajaksi on puolestaan Kerron sinulle kaiken -elokuva.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon Suomen ehdokkaat ovat Seita Vuorela ja Jani Ikonen kirjallaan Karikko sekä Minna Lindeberg ja Linda Bondestam teoksellaan Aimo ja Unto.

Jokaisen palkinnon arvo on 350 000 Tanskan kruunua eli noin 47 000 euroa.

Gaala näytetään suorana lähetyksenä yleisradiokanavilla kaikissa Pohjoismaissa, Suomessa Yle Femillä. Nyt palkinnonsaajat julkistetaan ensimmäistä kertaa vasta itse gaalan aikana. Tilaisuuden juontavat ruotsalainen näyttelijä Sofia Helin sekä norjalainen juontaja ja näyttelijä Hans Olav Brenner.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.