Mainos

Pohjoismaiden ja Baltian pääministerit puivat konventtia

Suomen, Ruotsin ja Tanskan sekä Viron, Latvian ja Liettuan pääministerit tapaavat perjantaina iltapäivänä Tukholmassa. Kokouksen aiheena on valmistautuminen Thessalonikin EU-huippukokoukseen, joka pidetään parin viikon päästä juhannuksena.

Huippukokouksen pääaihe on EU:n tulevaisuuskonventti, jonka työn pitäisi ainakin suurimmalta osin valmistua Thessalonikin edellä. Pohjoismaat eivät ole olleet kaikista konventin aiheista samaa mieltä. Toisin kuin Suomi, ovat Ruotsi ja Tanska suhtautuneet myönteisesti ajatukseen EU-presidentistä eli pysyvästä puheenjohtajasta EU:n huippukokouksiin.

Pääministerit Anneli Jäätteenmäki, Ruotsin Göran Persson, Tanskan Anders Fogh Rasmussen, Viron Juhan Parts, Latvian Einars Repse sekä Liettuan Algirdas Brazauskas keskustelevat kokouksen asialistasta ja pyrkivät etsimään yhteisiä näkemyksiä konventin tuloksiin.

Kolme pohjoismaista EU-maata ovat järjestäneet yhteisiä valmistelukokouksia ennen EU-huippukokouksia jo parin vuoden ajan. Kolme Baltian maata ovat jatkossa joukossa mukana, sillä ne osallistuvat tarkkailijoina myös Thessalonikin kokoukseen. Uudet maat tulevat unionin täysjäseniksi ensi vuoden vappuna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.