Mainos

Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteistapaaminen käynnistyi Ruotsissa

Pohjoismaiden neuvoston ja Baltian maiden parlamentaarisen yleiskokouksen yhteistapaaminen on alkanut Ruotsin Lundissa. Mukana tapaamisessa on 140 kansanedustajaa kahdeksasta maasta.

Ensimmäisen päivän teemana on järjestäytyneen rikollisuuden, huumekaupan ja korruption vastainen taistelu. Tanskan oikeusministeri Lene Espersen korosti kokouksen ensimmäisessä istunnossa, että rikollisuus on suuri uhka Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteisiä yhteiskunnallisia arvoja vastaan. Erityistä huomiota hän kiinnitti lisääntyvää naiskauppaa vastaan.

Pohjoismaat ja Baltian maat haluavat lisätä yhteistyötä kaikilla aloilla. Baltian yleiskokouksen puheenjohtaja Giedre Purvaneckiene korosti, että viiden pohjoismaan ja kolmen Baltian maan ns. 5+3-yhteistyö on entistä tärkeämpää, kun Baltian maat liittyvät EU:hun.

Baltian maissa on herännyt yhä enemmän keskustelua myös siitä, että Baltian maat liittyisivät Pohjoismaiden neuvostoon. Pohjoismaiden neuvostossa tätä ei ole pidetty ainakaan lähiaikoina kovin järkevänä. Vain konservatiiviryhmät ovat olleet myöntyväisiä tälle ajatukselle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.