Mainos

Pohjoismaiden investointipankki tarjoaa ympäristölainoja

Pohjoismaiden investointipankki NIB ohjaa yhteensä 1,5 miljardia euroa ympäristöhankkeiden luototukseen. Varoista 500 miljoonaa euroa varataan Itämeren alueen ympäristön tilan parantamiseen ja miljardi euroa ilmastonmuutoksen vaikutusten vähentämiseen ja siihen varautumiseen.

Uusien lainaohjelmien luominen on toimitusjohtaja Johnny Åkerholmin mukaan vastaus pankin jäsenmaiden toiveisiin. NIB:n roolia on haluttu vahvistaa taloudellisten, ekologisten ja sosiaalisten hyötyjen tuomisessa Itämeren alueelle.

Itämeren lainaohjelmalla rahoitetaan muun muassa Itämeren merellisen ympäristön suojelukomission toimenpidesuunnitelmaa, jonka tavoitteena on parantaa Itämeren tilaa vuoteen 2021 mennessä. Ohjelma keskittyy rehevöitymiseen, haitallisiin aineisiin, merenkulkuun ja luonnon monimuotoisuuden suojeluun.

Ilmastonmuutoksen vaikutusten hillitsemiseen suunnatuilla varoilla taas rahoitetaan hankkeita, jotka korostavat uusiutuvia energialähteitä ja energian käytön tehostamista.

Rahoitusta myönnetään myös teollisuuden kasvihuonekaasupäästöjä vähentäviin tuotantomenetelmiin ja hankkeisiin, jotka auttavat sopeutumista ilmastonmuutoksen seurauksiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.